Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Roberto Petrausko knygos „Poltava“ pristatymas

Kiti renginiai

Balandžio 7 d., ketvirtadienį, 17 val. kviečiame į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąją biblioteką (Aušros al. 62). Bibliotekos Konferencijų salėje susitiksime su žinomu sporto komentatoriumi, TV laidų vedėju, istoriku ir rašytoju Robertu Petrausku.

Didžiulio populiarumo sulaukusių knygų „Trečiojo Reicho triumfas“ (2010 m.), „Lemtingi sprendimai“ (2013 m.), „Barbarosa“ (2018 m.) autorius bibliotekoje pristatys naujausią knygą „Poltava“, kuri šiandien itin aktuali ir gali atsakyti į daugelį visuomenę kamuojančių klausimų.

Knyga, nukelianti į XVIII a. pradžią, yra ne tik pasakojimas apie didelį mūšį, vykusį 1709 m., tai ir Ukrainos istorija. „Poltava“ – daugiau nei vieno mūšio istorija. Tai pradžia to, kas tęsiasi iki šiol. Pokalbis apie besirimuojančią istoriją, Rusiją, Ukrainą, Putino manipuliacijas ir mėginimus išgirsti istorijos rimą. Mėginimas suprasti karą Ukrainoje iš laiko perspektyvos.

R. Petrauskas: „Pakalbėsime apie besirimuojančią istoriją, Ukrainą, Rusiją, Putino manipuliacijas ir tai, nuo ko viskas prasideda. 300 metų prabėgo, o rodos niekas nepasikeitė…“.