Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Rašytojo dr. Ramūno Čičelio paskaita „Bendrystė, vardan meno: Antologijos draugų istorijos ir kontekstai“

Mokymai / Seminarai

2021 m. rugsėjo 16 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Fotografijos muziejuje rašytojas dr. Ramūnas Čičelis skaitys paskaitą „Bendrystė, vardan meno: Antologijos draugų istorijos ir kontekstai“, kurioje apžvelgs istorines sąlygas, leidusias Niujorko Antologijos filmų archyvo „spiritus movens“ Jonui Mekui XX a. paskutiniajame dešimtmetyje apie save suburti lietuvių menininkus: Rolandą Andrijauską, Arūną Kulikauską, Dalių Naujokaitį, Audrių Naujokaitį, Julių Ziz (Žižliauską), Eugenijų Varkulevičių, Vytautą V. Landsbergį ir kt.

Paskaitoje ypatingas dėmesys bus skirtas R. Andrijausko kūrybinei biografijai ir jo dokumentinei fotografijai. Be to, klausytojų laukia žodiniai kiekvieno minėto kūrėjo portretai ir gilesnė pažintis su Amerikos avangardinio kino, Fluxus ir Jurgio Mačiūno gyvenimu, paveikusiu ne tik J. Meką, bet ir jo draugus.

Apibendrindamas R. Čičelis klaus ir ieškos atsakymų, ar įmanoma dabar tokia donkichotiška, nesavanaudiška menininkų draugystė.

Paskaita yra Fotografijos muziejuje eksponuojamos Rolando Andrijausko parodos „Susitiksim Antologijoj" lydintis renginys.

Renginio vieta:

Fotografijos muziejus

Vilniaus g. 140, Šiauliai

Organizatorius:

https://i.fotomuziejus.lt/CmSjr

Fotografijos muziejus

Vilniaus g. 140, Šiauliai