Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

PRANEŠIMŲ CIKLAS „ART/ERIJA: KŪRĖJAI KALBA“

Mokymai / Seminarai

Jei domiesi menu, medijomis, kultūra ar esi smalsus ir Tau įdomu, kaip kuriamos idėjos, projektai, menas ar kaip įmanoma ugdyti(s) savo kūrybingumą, tuomet spalio 4 – lapkričio 4 d. vyksiantis pranešimų ciklas „Kūrėjai kalba“ kaip tik TAU!

 Renginiai NEMOKAMI. Registracija čia: https://bit.ly/3DtglYo

 

PRANEŠIMŲ CIKLO „ART/ERIJA: KŪRĖJAI KALBA“ PROGRAMA

2022 10 04 18.00 val. Gintarė Masteikaitė „Nuo neapykantos iki meilės – miesto ir kūrėjo santykis“

Nuo 2017 m. esu VšĮ „Lietuvos šokio informacijos centras“ ir festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ direktorė. Jau 17 metų dirbu kultūros vadybos srityje, t.y. vystau projektus susijusius su šiuolaikinio šokio ir cirko sritimis bei rūpinuosi Lietuvoje sukurtų meno produktų pristatymu užsienyje ir atvirkščiai. Aktyviai dalyvauju kultūros politikos procesuose. Nuo 2019 m. organizuoju didžiausią vidurio Lietuvos tarptautinį scenos menų festivalį „ConTempo“, o 2017–2022 m. prisidėjau prie „Kaunas – Europos kultūros sostinės“ programos vystymo.

2022 10 07 17.00 val. Justas Tertelis „Kūrybingasis Aš: kaip kūrybingumas veikia praktiškai ir kaip jį stiprinti savyje?“

Esu profesionalus teatro kūrėjas (režisierius, teatro ir kino aktorius, dramaturgas), vienas iš teatro laboratorijos „Atviras ratas“ įkūrėjų, „Keistuolių teatro“ narys. Bendradarbiauju su įvairiais Lietuvos teatrais, kurybą pristatau užsienio teatro festivaliuose. Aktyviai kuriu tiek teatrui, tiek radijui. Kūryba ne kartą apdovanota festivaliuose ir aukščiausiais valstybiniais teatro apdovanojimais. Dainuoju, rašau tekstus. Dalį savo laiko skiriu švietiškai veiklai: inicijuoju, kuruoju edukacinius, kūrybingumą ugdančius projektus. Esu kūrėjų asociacijos „Kūrybinės jungtys“ narys, „Kūrybinių partnerysčių“ projekto praktikas.

2022 10 13 18.00 val. Tadas Kazakevičius „Fotografija: priežastis pažinti žmogų“

Esu dokumentinės fotografijos atstovas ir didelis juostinės fotografijos entuziastas. Mano kūryba koncentruojasi į humanizmą, į žmogaus ir jo istorijos atskleidimą, perteikimą. Mano fotografiniai ciklai „Tai, ko nebebus“ ir „Tarp Dviejų Krantų“ yra pripažinti prestižiniuose „World Press Photo“, „Leica Oskar Barnack“, „LensCulture Exposure“ apdovanojimuose, spausdinti „The British Journal of Photography“ žurnale, eksponuoti tarptautiniu lygiu žinomuose fotografijos festivaliuose užsienyje (Kinijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje) ir eskponuoti Europoje, JAV, Kinijoje, Jungtinėje Karalystėje ir kt.

2022 10 22 14.00 val. Viktorija Urbonaitė „Kaip pasiekti žmonių širdis ir ten pasilikti“

10 metų skyriau tyrimams ir studijoms ir įgijau 3 aukštojo mokslo diplomus. Esu komunikacijos specialistė, rašytoja, Lietuvos radijo ir televizijos laidų („Pažinimai“, „Išpažinimai“) vedėja. Esu knygos „Vakaro istorijos Lietuvos mergaitėms“ bendraautorė, knygos „Palangos orkestras. Dialogai“ autorė bei gražiausios 2019 metų knygos konkurso laureatės knygos „Fotosintezė“ (autorė Reda Tomingas) teksto stilistė. Kūrybinį rašymą ir storytelling’ą dėstau Lietuvos žurnalistikos centre, „GoForward“ akademijoje. Gyvenime teko garbė ir atsakomybė būti Popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje turinio komunikacijos vadove.

2022 11 04 17.00 val. Jonas Valatkevičius „Kaip tapti laimingu? Menas, žmogus, pasaulis“

Esu komunikacijos profesionalas, rašytojas ir tapytojas, visa tai mėginantis suderinti jau beveik 30 metų. Baigiau meno istorijos studijas Vilniaus dailės akademijoje ir penkerius metus dirbau parodų kuratoriumi Šiuolaikinio meno centre, Vilniuje. Esu parašęs krūvą dailės kritikos tekstų, kurie išspausdinti spaudoje. Pradėjęs dirbti reklamos agentūrose, plušu ten iki šiol.


Organizatorė Šiaulių dailės galerija

Projekto veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė

Partneriai: Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazija, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija, Šiaulių menų mokykla, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija, Lukiškių kalėjimas 2.0, Anykščių menų inkubatorius-menų studija, Kauno menininkų namai, Pragiedruliai, RUPERT, Etaplius, Šiaulių apskrities televizija