Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

PAVASARIO PAUKŠČIŲ BALSAI: BALTASIS KIRAS, BALTOS VARNOS, DARIUS ŽVIRBLIS

Koncertai

Balandžio 7 d. 19 val. laukia išskirtinis ir vienintelis toks vakaras Šiauliuose. Jame savo autorines dainas atliks padangių laisvi dainiai – Darius Žvirblis, „Baltasis Kiras“ bei grupė „Baltos varnos“.

Darius Žvirblis – vienas įdomiausių šiuolaikinių dainų kūrėjų Lietuvoje. Šis dainų autorius ir atlikėjas grojo klaipėdiečių alternatyvaus roko grupėje ATIKA. Su grupe įrašė ir išleido 8 studijinius albumus, sugrojo daugiau nei 800 koncertų bei sukūrė tokius roko klasika tapusius kūrinius kaip „Tu Esi (Ir Šito Gana)“, „Ilsėkis Ramybėj“, „Po Visko“ ir kitus. Šiuo metu tęsia solinę veiklą. Aktyviai koncertuoja vienas ir su naujai suburta komanda. 2021 metais paminėjo grupės ATIKA gyvavimo 25-metį. Ne kartą tituluotas „geriausiu visų laikų Lietuvos dainų kūrėju“, Darius Žvirblis koncerte „Pavasario paukščių balsai“ padovanos neužmirštamą skambesį ir pakvies į spalvingą poetinės kalbos pasaulį, paskleis žodžio ir melodijos magiją.

Kitas ne mažiau ryškus atlikėjas Lietuvos scenoje – grupės „Baltasis Kiras“ lyderis Tautvydas Augustinas. Kiekvienas susitikimas su atlikėju priverčia nusišypsoti dažną klausytoją. Savo kūryboje atlikėjas apdainuoja svarbius žmones ir reiškinius. „Ji (kūryba) eina išvien su jausmu, kuris veda link savojo lizdo – namų, kuriuose visada nesveikai gera ir ramu. Mes tik padedam vieni kitiems keliauti per šitą skubėjimą, kuris ne lyg azartinis lošimas po truputį pasiglemžia gebėjimą išlikti žmogumi. Muzika padeda neužsimiršti ir judėti tikriau,“ – sako Tautvydas ir kviečia vienam vakarui „susisukti lizdą“ jaukioje Raudonų vakarų salėje.

Grupės „Baltos varnos“, atrodo, jau niekam atskirai pristatyti nereikia. Šviesiaplaukės seserys dvynės Milda Andrijauskaitė-Bakanauskienė ir Teresė Andrijauskaitė ryškiai spindėjo įvairiuose muzikiniuose projektuose, kur sudainavo žiūrovų iškart pamėgtas dainas – „Dalija“, „Namų dvasia“. Merginų kūryboje netrūksta švelnumo bei improvizacijų, o įvelktas į folk‘o rūbą melodijas jau nuo pirmųjų akordų atpažįsta kiekvienas unikalų skambesį vertinantis klausytojas.

Praleisti ketvirtadienio vakarą skambant paukščių, tiksliau, mėgiamų atlikėjų dainomis – būtina ne tik gamtos, bet ir teisingos lietuviškos muzikos mylėtojams.