Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Pasvalio kultūros centro Gintaro Kutkausko teatro spektaklis pagal Vytautą V. Lansbergį „Angelų pasakos“

Spektakliai

„Angelų pasakos“ – tai spektaklis šeimai. Žemėje gyvenantys angelai pilni rūpesčių ir įvairiausių darbų, o pagrindinis angelų darbas – sekti pasakas, kurios vėliau įsikūnija žemėje. O kokias pasakas seka angelai, toks gyvenimas ir būna žemėje... Pasakas mėgsta sekti ir kadaise angelu buvęs, bet puolęs angelas Liuciferis.

O kurios pasakos apsigyvens žemėje kviečiame pamatyti spektaklio metu.

Režisierė Ramunė Uždavinienė
Dailininkė Violeta Titaitienė
Trukmė 50 min.

Teatras įsikūrė 1999 m. prie Pasvalio krašto muziejaus.

Nuo pat teatro įsteigimo jam vadovo režisierius Gintaras Kutkauskas. Per vienuolika gyvavimo metų jis teatre pastatė 14 spektaklių.

Dalyvauta daugelyje svarbiausių tarptautinių festivalių: „Interrampa“ (Rokiškis), „Kanapė“ (Trakai), „Kelmės ruduo“ (Kelmė), „Kauno rampa“ (Kaunas), „Kamera Obscura“ (Ukmergė), „Saulės takas“ (Palanga) ir kt. Nuo 2008 m. teatras nuolatos kviečiamas į Klaipėdos universiteto Režisūros katedros organizuojamą festivalį „Auksinis Amūras“, kur rodomi tik geriausi universiteto absolventų kūrybinio sezono darbai. 2009 m. „Helverio naktis” sėkmingai rodoma Pasauliniame teatrų festivalyje Monake.  2013 m. sausio 20 d. teatras netenka savo įkūrėjo ir režisieriaus Gintaro Kutkausko. Tai didžiulė netektis ne tik pasvaliečiams, bet ir visai mėgėjų teatrų bendruomenei.

Nuo 2013 m. kovo mėn. teatrui vadovauti pradeda Ramunė Uždavinienė. Teatras dirba toliau ir 2014-ųjų metų festivalyje „Atspindžiai“ garsiai tarė: „MES ESAM!“. Šis Pasvalio teatras – tai grupė entuziastų, kurie be jokio atlygio aukoja savo laiką repeticijoms, gastrolėms, kyla į sceną ir savo sielų šviesą dovanoja kitiems.

Visa XIII respublikinio mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas“ programa čia: https://bit.ly/3TcDinH

Organizatorius Šiaulių kultūros centras