Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

MUZIKOS SPA | Kauno kvartetas

Koncertai

Balandžio 7 d. Pasaulinė sveikatos diena. Jau gana seniai mokslininkai yra įrodę teigiamą muzikos poveikį žmogaus organizmui.

Muzikos SPA – tai koncertas, šiandienos streso valdomoje visuomenėje leisti sau minutei atsipūsti ir pasimėgauti gyvo garso klavišų skambėjimu ir idealiai surepetuotų stygų virpėjimų skambesiu.

2022-aisiaismetais minime vieno garsiausių pasaulio kompozitorių Jozefo Haydn 290-ąją gimimo sukaktį. Visa J. Haydn kūryba yra nepaprastai vertinga, tačiau retrospektyvoje galime pastebėti, kad austrų kompozitorius didžiąją savo gyvenimo dalį paskyrė įvairių kvartetų muzikos kūrimui.

Atlikėjai:

Kauno kvartetas Karolina Beinarytė-Palekauskienė (1-as smuikas), Aistė Mikutytė (2-as smuikas), Eglė Lapinskė (altas), Saulius Bartulis (violončelė)

Pianistė Kamilė Palekauskaitė

Programoje:

J.Haydn Koncertas fort. ir ork. (aranžuota styg.kvartetui) Nr.11 D-dur, Hob.XVIII/11

Atlieka pianistė Kamilė Palekauskaitė  ir Kauno styginių kvartetas

 

V.Bartulis Tyliai Naujalis kalbina Vištelį (styginių kvartetui)

V.Bartulis Styginių kvartetas Nr.1 "O, brangioji!"

 

Kauno styginių kvartetas kūrybinį kelią pradėjo 1981 metais ir yra vienas svarbiausių klasikinės muzikos ansamblių Kaune. Miesto taryba kvartetą remia nuo 1988 metų. Per 39 gyvavimo metus ansamblis surengė virš 2700 koncertų visoje eilėje salių ir festivalių Lietuvoje, reprezentavo aukštą Lietuvos kamerinio muzikavimo kultūrą užsienyje (Suomijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Šveicarijoje, Čekijoje, Argentinoje, Čilėje, Danijoje, Ukrainoje).

Kvartetas savo repertuare turi daugiau kaip 500 kūrinių – nuo klasikų bei XIX ir XX a. kompozitorių iki šiuolaikinių opusų. Kauno styginių kvartetas yra atlikęs daugybę lietuvių autorių, o ypač kauniečių kompozitorių, su kuriais bendradarbiauja jau daugelį metų, kūrinių premjerų. 2008 m. už šiuolaikinės muzikos populiarinimą Kauno styginių kvartetui įteiktas metų apdovanojimas “Tikra muzika”, 2009 m. už lietuvių kompozitorių muzikos propagavimą Lietuvoje ir užsienyje ansamblis paskelbtas “Įsimintiniausiu Kauno kūrybiniu kolektyvu”, o 2012 m. už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui kvartetui paskirta Lietuvos Respublikos Vyriausybės premija.

Kauno styginių kvartetas nuolat kviečiamas įrašyti muziką filmams ir teatro spektakliams. Ansamblis yra įgrojęs daug kūrinių Lietuvos nacionalinio radijo fondui, išleidęs 14 kompaktinių plokštelių.

Kamilė Palekauskaitė gimė 2006 m. Kaune. Šiuo mokosi Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijoje mok. ekspertės Birutės Kumpikienės fortepijono  klasėje. Pianistė aktyviai dalyvauja įvairiuose konursuose, koncertuose, festivaliuose, minėjimuose bei kituose renginiuose kaip solistė bei kamerinio ansamblio atlikėja. Nuo 2016 metų ji yra įvairių respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė bei diplomantė.

2016 – 2018 – 2020 m.  V , VI ir VII tarptautinio kamerinių ansamblių konkurso „Muzikinė akvarelė“ I vietos laureatė

2019 m. Kauno filharmonijoje grojo solo su J.Naujalio muzikos gimnazijos ir VDU Muzikos akademijos simfoniniu orkestru.

2019 m. V respublikinio jaunųjų pianistų konkurso „Saulėtos gaidos“ Grand prix nugalėtoja bei laureatė už geriausio šiuolaikinio kompozitoriaus kūrinio atlikimą

2020 m. I tarptautinio jaųnųjų atlikėjų kamerinės muzikos konkurso „Alveare di musica 2020“ Grand prix nugalėtoja

2021 m. tarptautinio konkurso „Astana stars“ Grand prix nugalėtoja

2021 m. respublikinio jaųnųjų pianistų konkurso „Pasaulis muzikos vaizdais“ I vietos laureatė

 

Bilietų kaina 15 Eur, su nuolaida 10 Eur (nuolaidos taikomos senjorams, moksleiviams, studentams ir neįgaliesiems)

Bilietus galite įsigyti Ticketmarket ir Polifonijos (aušros al. 15) kasose.

Projektą iš dalies remia LR kultūros ministerija.

_________

Renginio metu prašome laikytis LR SAM reikalavimų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimo prevencijos.

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos bus viešinamos įstaigos oficialiuose viešinimo kanaluose.