Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

MUZIKINIS SPEKTAKLIS „BEPROTIŠKAI FANTASTIŠKOS MAESTRO VYTAUTO KERNAGIO DAINOS“

Spektakliai

Atsižvelgiant į Šiaulių miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos nutarimus, spektaklis yra atšaukiamas.

Dėl privalomos Naisių vasaros teatro aktoriaus saviizoliacijos sukeičiamos spektaklių „Tango Taganroge“ ir „Beprotiškai fantastiškos Maestro Vytauto Kernagio dainos“ datos. Muzikinis spektaklis „Beprotiškai fantastiškos Maestro Vytauto Kernagio dainos“, turėjęs vykti spalio 20 d., bus rodomas spalio 13 d. 18 val. Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje (Aušros al. 31).

Poetas Marcelijus Martinaitis teigia, kad Vytautas Kernagis buvo vienas iš nedaugelio muzikantų ir kūrėjų, supratęs ką daro. Kiekvieno poeto eiles įdainuodavo vis kitaip. Jis negadino poezijos, žinojo ką daryti su tekstu. Maestro mokėjo išdainuoti tai, kas reikalinga. Kiekvienas žodis, intonacija, balso tembras. Nuo jo užsikreti noru gyventi smagiai, su pasididžiavimu… Naisių vasaros teatro aktoriai, su visa pagarba maestro Vytauto Kernagio kūrybai, prisilietė prie jo palikimo mūsų šaliai, mūsų kultūrai. Atliekant jo pilnas graudulio arba šelmiškos tiesos dainas, tiesiog neįmanoma būnant scenoje, nejausti be galo daug emocijų. Jos pripildytos paties maestro buvimu. Tarsi jis būtų šalia, visuomet atsargiai stebėtų. Muzika ir poezija neatsiejamos viena nuo kitos. Kaip ir aktorius nuo scenos. Tad turint puikią galimybę dalintis su žiūrovais nuostabia energija ir gyva muzika, Naisių vasaros teatro aktoriai iš visų jėgų ir širdies, stengsis nenuvilti ir priminti taip gerai žinomus Vytauto Kernagio kūrinius. Lai muziką saugo sielos! Tegul skamba daina!

Ką jaučiame mes, Naisių vasaros teatro aktoriai, atliekantys Maestro dainas:

VAIDA: Jaučiu atsakomybę ir pareigą perteikti tiek tobulą tekstą, tiek melodiją. Mano tikslas nėra nukopijuoti patį Maestro, jį pamėgdžioti, tikslas – visą tai perleisti per savo, kaip žmogaus, prizmę. Aš žinau, kad jis mane mato ir yra mano mokytojas ir vedlys, net būdamas ten toli toli…

GINTARĖ: Dainuodama, atlikdama Maestro dainas, jaučiu didžiulę pagarbą jam, atsakomybę, pakylėjimo jausmą bei norą bent kruopelę to nuoširdaus muzikinio genialumo perteikti žiūrovui.

JŪRATĖ: Vytautą Kernagį – jo asmenybę, kūrybą – labai mėgo mano tėvai, seneliai. Būdama vaikas, nuolatos girdėdavau artimųjų traukiamas Maestro dainas. Jusdavau, kad jie dainuoja ne tik dainą – kažką daugiau… Nesupratau to ypatingo ryšio, kol pačiai neteko iš taip arti prisiliesti prie Vytauto Kernagio kūrybos. Tiek grojant, tiek dainuojant Jo dainas, jaučiu kažką, kas labai artima sielai, kažką neapibūdinamo, žadinančio vaikystės prisiminimus, priverčiantį lūpose tariamą žodį atgyti. Kiekvieną kartą, kuomet Kernagio dainas ir kūrybą nešame žiūrovui, juntu, jog publika jaučia tą ryšį, jaučia Vytauto Kernagio dvasią ir kažką daugiau… Ir kiekvienas savaip… Ir todėl džiugu, jog Maestro ir Jo kūryba tebegyvena mūsų ir Jūsų širdyse.

TOMAS: Perdainuodamas jo dainas noriu, kad žiūrovas nepamirštų žmogaus ir dainų, kurios skambėjo ir tebeskamba…

REMIGIJUS: Kernagio dainos man svarbios dėl to, kad jos susijusios su mūsų istorija. Kai dainuoju Maestro dainas, jaučiuosi prisilietęs prie to laikmečio, kuris žadino tautą pabusti ir kovoti su represijomis įvairiais būdais, kad ir poezija ar dainomis. Kernagis didžiąją savo gyvenimo dalį praleido scenoje. Ir man tai labai artima.

VALDAS: Dainuoti, atlikti Kernagio dainas nepaprastai gera. Vis daugiau jas grojant, dainuojant atrandi dar nepastebėtų muzikinių spalvų ir garsų, minčių prasmės. Atradimo džiaugsmas – štai ką aš jaučiu Vytauto Kernagio dainose.

ARŪNAS: Visų pirma, jaučiu atsakomybę. Kernagis – neeilinė asmenybė ir prisiliesti prie jo darbų reikia drąsos. Antra, tai begalinis malonumas, scenoje jaučiuosi puikiai, betarpiškai pasitikiu kolegomis ir viliuosi, jog žiūrovai jaučia bent dalelę tos atmosferos, kurią mes sukuriame ir išgyvename scenoje. Trečia, kiekvienąkart, koncertui artėjant pabaigos link, norisi, kad jis nesibaigtų, o tęstųsi dar ir dar…

Režisierė – Regina Steponavičiūtė.

Vaidina Naisių vasaros teatro aktoriai: Gintarė Daniusevičiūtė-Vaitkevičienė, Orinta Jazdauskaitė-Juozapaitė, Arūnas Jokubauskas, Birutė Kaktytė-Varkalienė, Vaida Kavaliauskaitė, Jūratė Levickaitė, Karolis Liaučius, Tomas Montvila, Remigijus Pelenis, Valdas Vaitiškis.

Premjera buvo rodoma 2013 m. liepos 7 d. Naisiuose.

Organizatorius – Naisių vasaros teatras. 

Kvietimų į renginį nebėra! Kvietimus galima pasiimti Šiaulių kultūros centro kasoje (Aušros al. 31). Dėl kvietimų teirautis tel. +370 41 52 46 59 arba e. p. [email protected].