Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

MEDIJŲ MENO FESTIVALIS „ENTER'21“

Gegužės 19–20 d. medijų meno festivalis „Enter’21“ kviečia tyrinėti medijų kraštutinumus!

Festivalio parodos veiks iki 2023 m. birželio 10 d.

 

MEDIJŲ KRAŠTUTINUMAI

 

Medijų epochoje gyvename virtualiai: karas persikelia į TikToką, politika į feisbuką, laimės paieškos į instagramą. Menas skyla į kelias dalis: vienu metu siekia išlikti kritiškas ir simboliškai analizuoja didžiuosius duomenis, įnirtingai gina kūniško ekspresyvumo galią bei kuria futuristinius posthumanizmo projektus. Šiaulių dailės galerijos organizuojamas 21-asis medijų meno festivalis „Enter“ irgi toks – nuo jusliškų performansų iki Big data ir medijuotos tapybos transformacijų.

 

GEGUŽĖS 19 D., PENKTADIENIS, 17.00 VAL. (ŠIAULIŲ DAILĖS GALERIJA, VILNIAUS G. 245)

 

Festivalio atidaryme dalyvaujančios dvi jaunos performanso menininkės – Ainė Petkūnaitė ir Gabija Švanatė (kuratorė Monika Dirsytė) – siūlo kūnus, kaip vienintelę aktualią priemonę vaduojantis iš virtualybės kokono ar technologinių kūno tęsinių gniaužtų.

Galinto Laurišo paroda „Kažką galvojau Pt.2“ ypatinga netikėtu laviravimu tarp apokaliptinių tekstinių intervencijų, tradicinės tapybos kolorito, drastiško gatvės meno ir provokuojančių komunikacijos subtilybių.

Mariaus Žalneravičiaus kuruojamoje vizualinės komunikacijos parodoje „AIDA“ derės bioprinteriai, generatyvinis menas, garso ir spalvų sinestezija ir duomenų pertekliaus provokuojamos absurdo situacijos.

 

GEGUŽĖS 19 D., PENKTADIENIS, 19.00 VAL. (LDS GALERIJOJE „S_IN“, AUŠROS AL. 41)

 

Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto studentai pademonstruos vizualaus pasakojimo galimybes, kaip savo pojūčių ir meno ikonografijos refleksijas.

 

GEGUŽĖS 20 D., ŠEŠTADIENIS, 14.00 VAL. (ŠIAULIŲ DAILĖS GALERIJA, VILNIAUS G. 245)

 

Skirsime laiko teorinei diskusijai apie žurnalistikos situaciją medijų ekspansijos laikmetyje, kurioje dalyvaus žinomi žurnalistikos novatoriai ir aktyvistai: multimedijų žurnalistė Berta Tilmantaitė ir karo fotožurnalistas Vidmantas Balkūnas.

Ar tikrai karo žurnalisto darbas yra toks romantiškas? Kaip pasakojant apie karą tenka eiti į kompromisus su savo sąžine? Ar dabartiniame išmaniųjų įrenginių amžiuje iš viso yra reikalingi karo žurnalistai, ką jie naujo gali parodyti? Tai labai svarbūs klausimai, į kuriuos atsakymų ieškosime kartu su Vidmantu Balkūnu.

Berta Tilmantaitė pasidalins savo įžvalgomis apie dabartinės žurnalistikos ribas ir galimybes, apie tai, kas jai asmeniškai svarbiausia tarpininkaujant tarp įvykio ir auditorijos.

Marga medijų meno festivalio „Enter“ programa ir aktuali ir universali vienu metu: karo prievarta, informacijos ir vizualumo perkeklius, kūno situacija virtualybėje – visa tai aktualu festivalio rengėjams.

 

– menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis