Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Mato Maldeikio knygos „Pasaulio pabaigos istorija“ pristatymas

Kovo 22 d., trečiadienį, 17.30 val. bibliotekos Didžiojoje skaitykloje vyks Mato Maldeikio knygos „Pasaulio pabaigos istorija“ pristatymas.

„Pasaulis, kuriame gyvenome iki šiol, pagrįstas laisvės idėja ir žmogaus teisėmis, nėra duotybė. Jis buvo sukurtas po Antrojo pasaulinio karo, o dabar lemiamas laikas: išsaugosime jį ar ne“, – sako knygos „Pasaulio pabaigos pradžia“ autorius M. Maldeikis.

Šiuolaikinis pasaulis susiformavo po Antrojo pasaulinio karo, kai palankiai susiklostė daugybė aplinkybių. Procesai, iš pradžių garantavę sėkmę ir pažangą, pamažu atskleidė ir savo išvirkščiąją pusę. Taip prieštaringų tendencijų raizginys galiausiai pagimdė dabarties iššūkius. Norėdami suvokti, kur esame, ir rasti problemų sprendimus privalome dar kartą peržvelgti nueitą kelią ir užčiuopti jo silpnąsias grandis. Šios knygos tikslas – padėti skaitytojams geriau suprasti, kur brėžiamos dabarties karų fronto linijos ir kokios naujos grėsmės kyla Vakarų pasauliui, kuriam jau trisdešimt metų priklauso Lietuva.

Koks pasaulis mūsų laukia rytoj ir ką galime pakeisti?

 

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Jei nepageidaujate būti fotografuojami ir (arba) filmuojami arba nesutinkate su nuotraukų ir (arba) vaizdo medžiagos viešinimu, prašome apie tai informuoti fotografą.