Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

MAINYTUVĖS-ATIDUOTUVĖS ŠIAULIŲ NAKTYSE!

Edukacijos

Nori pratęsti senų daiktų ir drabužių gyvenimą? Atiduok, mainyk, taisyk, atnaujink! Būtent tokią idėją Šiauliuose rugpjūčio 27 d. nuo 13 iki 17 val. pristatys renginio „Mainytuvės-atiduotuvės“ Šiaulių naktyse! organizatoriai.

P. Višinskio aikštėje laukiami visi, kam rūpi atsakingas vartojimas, tvari mada ir kūrybingumas. Kaip tai susiję? Atsakymą sužinosi užsukęs ir sudalyvavęs renginyje. Praktiniais patarimais, kaip naujai atrasti nusibodusį rūbą pasidalins skirtingų sričių atstovai.

Viena jų – kaunietė Augustė Barbora, instagrame garsėjanti kaip „dressedherring“ įkūrėja. Jos paskyros sekėjai puikiai žino, jog Augustė Barbora nuo seno domisi tvaria mada ir prikelia drabužius antram gyvenimui, o vėliau juos parduoda. Kūrybingumo jai nestinga ir pristatant „kuistukuose“, t. y. dėvėtų rūbų parduotuvėse, surastus perliukus – drabužius, avalynę ar aksesuarus.
Renginyje Augustė žada patarti, kaip susikurti originalų ir tvarų drabužinės turinį, išvengiant greitosios mados parduotuvių. Taip pat papasakoti, į ką atkreipti dėmesį ieškant „savo“ daikto dėvėtų drabužių pardavimo vietose.
Jei atsibodusį ar netikusį rūbą išmesti gaila, atiduoti nežinai kam, o pardavinėti neturi kada, geriausia jį išmainyti.

Mainytuvių, atiduotuvių kultūrą ir besiburiančią bendruomenę pristatys „Giver tag“ bendruomenės kūrėja Karolina Barišauskienė.
„Išmesti gaila, atiduoti nežinai kam, o pardavinėti - neturi kada? Tuomet prisijunk prie mūsų bendruomenės! Kaip tai padaryti, sužinok atvykusi į renginį“ arba apsilankyk www.givertag.lt arba FACEBOOK IR IG @givertag

Prie šaunios komandos jungiasi ir šiaulietė Kristina, kurios @k.dolerine pasakoja apie atrastus lobius dėvėtų drabužių parduotuvėse. Ji pasidalins savo žiniomis ir papasakos, kur geriausia ieškoti patrauklių dėvėtų drabužių ir kitų gėrybių.

Renginio partneris – Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras ir jų Daiktų kiemas.
Renginys organizuojamas bendradarbiaujant su Šiaulių naktys organizatoriais.

Registraacija į renginį: https://forms.gle/BCVh57ttL1cAd1Mu8

Renginys – NEMOKAMAS
Renginio vieta: P. Višinskio aikštė, Šiauliai
Renginio data: rugpjūčio 27 d. (šeštadienis) nuo 13 iki 17 val.