Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

LITERATŪRINIS VAKARAS SU MARCELIJUMI MARTINAIČIU (1936 – 2013)

Kiti renginiai

Rugpjūčio 20 d. 20 val. „Laiptų galerija“ su poezija ir muzika pradės rugpjūčio naktų programą Šiauliuose!

Vakaras skirtas poeto Marcelijaus Martinaičio kūrybai. Poeto tekstus skaitys Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Monika Šaltytė ir Juozas Bindokas, arfa gros Joana Daunytė.

Marcelijus Martinaitis (1936 – 2013) – kūrėjas, gyvenęs epochų sankirtoje. Ką mums sako M. Martinaičio lyrika? Kultūros istorijos tyrinėtojas Darius Kuolys šmaikštauja, jog poetas vienu metu galėjo būti Kukučiu ir akademiku, gyvenime ir kūryboje išsaugoti laisvo žmogaus poziciją, būti riteriu, kuris kovoja už gyvenimo grožį.

Joana Daunytė, viena iš nedaugelio Lietuvos arfininkių, daug gražių žodžių gali pasakyti apie savąjį instrumentą, nes ką begrotų, kad ir kokius intervalus stygomis užkabintų, jie visada žavūs ir malonūs ausiai. Joana Daunytė Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro muzikantė.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Monika Šaltytė ir Juozas Bindokas dažni svečiai „Laiptų galerijoje“. Abu aktoriai „Auksinio scenos kryžiaus“ nominantai, scenoje įtaigiai įamžinę ne vieną lietuvių ir užsienio dramaturgų personažą.
                                                               Parengė Ričardas Jakutis

SVARBU:
1. Bilieto kaina 7/3,5 €
2. Bilietus įsigyti iš anksto „Laiptų galerijoje“
3. Informacija:
tel. 841 200 643
el.p. [email protected]