Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Literatūrinis-muzikinis vakaras „Palaimintas būki, žmogaus nežinojime“

Kiti renginiai

2023 M. BIRŽELIO 15 D., KETVIRTADIENĮ, 18.00.

Literatūrinis-muzikinis vakaras „Palaimintas būki, žmogaus nežinojime“,

skirtas poeto, prozininko, literatūros kritiko, akademiko Vinco Mykolaičio-Putino 130-osioms gimimo metinėms.

Vinco Mykolaičio Putino (1893–1967) poeziją, dienoraščių ir laiškų ištraukas skaitys teatro ir kino aktorius Andrius Bialobžeskis, muzikines improvizacijas fortepijonu atliks Arijus Ivaškevičius.

Labiausiai V. Mykolaitį-Putiną žinome kaip gilaus, dramatiško lyrizmo poetą bei prozininką, modernistą, darniai susiejusį romantikų ir simbolistų kūrybos bruožus. Poetas mėgo sakyti: „Žmogaus dalia – aštrūs vidiniai prieštaravimai, neviltis ir kančia. Bet kančia ir sielvartas – taurinantys žmogų jausmai.“ Amžinoje kovoje tarp buities ir būties atsiskleidžia žmogaus didybė ir menkystė, jo dvasios „viršūnės ir gelmės“, dieviškumo paieškas lydi „pesimizmo himnai“.

Būties tragizmas ir beprasmybė ypač skaudžiai prasiveržia mūsų dienomis, todėl V. Mykolaičio-Putino eilėraščiai tokie pat aktualūs, kaip ir poeto gyvenamuoju laikotarpiu.

„Poezija ir ypač laiškai, dienoraščiai yra labai atviras, intymus atsivėrimas, – sako išskirtinės programos autorius ir atlikėjas, teatro, kino, televizijos aktorius Andrius Bialobžeskis. – Tai natūrali pasaulio dalis, padedanti įdomiau, giliau, visavertiškiau gyventi. Skaitai, visą valandą toje galaktikoje gyveni. Labai gera savijauta būna po to. Laisvumas. Pakylėjimas.“

Maloniai kviečiame paklausyti.

 

Bilieto kaina 10/5 €

Bilietus prašome rezervuoti tel. 8 41 200 642

 

Vakaras vyks ketvirtadienį, birželio 15 d. 18 val.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro balkono salėje (Tilžės g. 155, Šiauliai)

 

Primename, kad Daivos Kairevičiūtės grafikos paroda „Juodi taškai baltoje jūroje“ teatro balkono salėje bus eksponuojama iki birželio 18 d.