Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Lietuvos kamerinio orkestro koncertas

Koncertai

Šiltas vasaros vakaras, dangaus mėlyje mirksinčios žvaigždės vilioja pasivaikščioti pritilusio miesto gatvėmis. „Šiaulių Monmartro Respublikos“ festivalis, įprasminantis tylos ir neskubėjimo idėją, kviečia atitrūkti nuo sekinančio šurmulio, kasdienės rutinos ir paklausyti puikios muzikos.

Rugpjūčio 5 d. 20 val.

Lietuvos kamerinio orkestro koncertas „Laiptų galerijoje“, Žemaitės g. 83, Šiauliai.

Meno vadovas Sergej Krylov.

Solistai MARCEL BEEKMAN (tenoras, Nyderlandai),

Vaiva Eidukaitytė-Storastienė (klavesinas).

Dirigentas Robertas Šervenikas.

Programoje JOHANO SEBASTIANO BACHO kūriniai.

Bilieto kaina – 10 €

 

Ko tikėtis?
J. S. Bacho kūryba yra laikoma baroko muzikos meno viršūne. Kompozitorius puikiai įvaldė polifonijos technikas, kūrė sudėtingas kompozicijas, kurios stebina išradingumu, idėjų turtingumu, racionalumu ir kartu išraiškingumu. Bachui ypač artimas buvo bažnytinės muzikos stilius, kurį dar praturtindavo ir teatrinės muzikos elementais. Jo kūryboje susilieja senųjų polifonijos meistrų, vokiškosios dainos, protestantiškojo choralo ir įvairių baroko kompozitorių instrumentinės muzikos tradicijos. Šiam kompozitoriui pavyko sukurti savitą muzikos stilių, jo kūriniai skamba visame pasaulyje.

Olandų tenoras Marcelis Beekmanas savo klausytojus žavi operos arijų interpretacijomis, taip pat senosios ir šiuolaikinės muzikos atlikimu. Dainuoja ir kalba net septyniomis kalbomis! Dainininkas sukūrė gausybę operos vaidmenų svarbiuose pasaulio teatruose, kaip nuostabus senosios bei šiuolaikinės muzikos atlikėjas, laukiamas didžiausiose koncertų salėse, yra pelnęs geriausiai Bachą dainuojančio tenoro titulą

Lietuva M. Beekmano koncertiniame kelyje pirmąsyk pasitaikė prieš kelerius metus – Nacionalinės filharmonijos rengiamame Vilniaus festivalyje jis atliko Algirdo Martinaičio kūrinį „Muzikinė auka“, paskui atvyko į „Banchetto Musicale“, dainavo festivaliuose Tytuvėnuose, Šiauliuose.

 

Koncerto programėlę gausite atvykę į renginį.

Maloniai laukiame rugpjūčio 5 d. 20 val. „Laiptų galerijoje“, Žemaitės g. 83.

Daugiau informacijos: (841)200643, [email protected]