Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

KOVO 11-ĄJĄ – „VILNIUS 700 – LIETUVAI IR PASAULIUI“

Koncertai

Kovo 11 d. 18 val. kviečiame švęsti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną „Laiptų galerijoje“.

Kamerinės muzikos koncertą-projektą „GLOBALUS VILNIUS“ pristato talentingi jaunieji Lietuvos menininkai.

Muzikos virtuozai – Dalia Dėdinskaitė (smuikas), Glebas Pyšniakas (violončelė), Tadas Motiečius (akordeonas), Rafailas Karpis (tenoras) atliks glaudžiai su Vilniumi susijusių, pasaulyje garsių kompozitorių Jurgio Juozapaičio, Anatolijaus Šenderovo, Pėterio Vasko (P. Vasks), Džordžo Geršvino (G. Gershwin), Romualdo Tvardovskio (R.Twardowski) kūrinius. Nuostabią muziką lydės Vilniaus vaizdai, įamžinti fotomenininko Mindaugo Gabrėno.

Švęsdami Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą, nepamirštame, kad šalies sostinė Vilnius šiemet mini 700 metų jubiliejų. „Vilnius pasaulyje žinomas savo įvairialype kultūra, turtinga istorija bei autentiška senamiesčio architektūra. Jis garsus kaip menininkų miestas, kuriame reziduoja ir kuria geriausi Lietuvos ir Europos kompozitoriai. Vilnius, dar vadinamas „Šiaurės Jeruzale”, yra svarbus litvakų (Lietuvos žydų) kultūros ir muzikos ištakų centras“, – sako koncerto iniciatorius Glebas Pyšniakas. – Projektas „Globalus Vilnius” – tai muzikos ir fotografijos meno sintezė, kviečianti priminti pasauliui apie Vilniaus miesto muzikos legendas, jų vaidmenį pasaulinėje scenoje, taip išryškinant miesto multikultūriškumą.“

Kviečiame į nepakartojamo grožio šventę! Švęskime Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą ir mūsų sostinės Vilniaus 700 metų jubiliejų.

Bilieto kaina: 10/5 €

ŠMKC ,,Laiptų galerija“, Žemaitės g. 83, Šiauliai, tel. 8 41 200 642