Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Kostas Smoriginas 70 | su grupe ir styginių kvartetu. Bardai LT

Spektakliai

Autorius - Kostas Smoriginas
Šviesų dailininkas - Pijus Vasiliauskas
Kompozitorius - Kostas Smoriginas, Audrius Balsys, Faustas Latėnas
Aktoriai/atlikėjai - Kostas Smoriginas, Audrius Balsys, Martynas Kuliavas, styginių kvartetas: Barbora Domarkaitė (I smuikas), Almina Statkuvienė (II smuikas), Arūnas Statkus (altas), Tomas Ramančiūnas (violončelė).

Artėjant 70 metų jubiliejui Kostas Smoriginas rengia naują autorinių dainų programą.

„Esu menininkas. Tie, kas mane vadina aktoriumi, neklysta, teisūs ir tie, kurie sako, kad esu dainų autorius ir atlikėjas", – daugiau nei keturiasdešimt metų scenoje praleidęs, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija apdovanotas K. Smoriginas ir šiandien be kūrybos, be scenos neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Ilgai lauktam susitikimui su žiūrovais ir klausytojais aktorius parengė dviejų dalių koncertą, kuris neabejotinai taps dedikacija Jos Didenybei Muzikai, Jos Didenybei Dainai, Jos Didenybei Scenai. Koncerte K. Smoriginas pristatys naujausias dainas savo dainas pagal Liutauro Degėsio, Evaldo Jaro tekstus, naujam gyvenimui bus prikeltos dainos pagal Romo Lileikio ir Sigitos Gedos eiles. Nuskambės ir K.Smorigino klasika, be kurios klausytojai neįsivaizduoja jo koncertų - dainos „Paukščiai", „Kalėdos".

Į savo jubiliejaus koncertus, kurie vyks visoje Lietuvoje, K. Smoriginas pakvietė ištikimus bendražygius – kompozitorių Audrių Balsį, gitaros virtuozą Martyną Kuliavą, o taip pat – styginių kvartetą. K. Smoriginas neabejoja, kad kvarteto atliekama muzika dainoms suteiks naujų spalvų ir muzikinės poetikos.

Nuotraukų autorius Algimantas Aleksandravičius.