Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Jaunųjų Lietuvos talentų koncertas

Koncertai

Kovo 12 d. 16 val. Šiaulių kultūros centro kamerinėje salėje (Aušros al. 31) klausytojus džiugins „Jaunųjų Lietuvos talentų koncertas“. Scenoje kartu su Šiaulių pučiamųjų orkestru (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) pasirodys Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, LMTA prof., Asta Krikščiūnaitė ir jos studentai: Monika Junkarytė (sopranas), Gabrielė Lileikaitė (mecosopranas), Gabija Kušleikaitė (mecosopranas), Vaidas Bartušas (kontratenoras).

 

Koncertmeisterė Svaja Skučienė.

Koncerto vedėja Raimonda Sližienė.

 

Koncertas nemokamas. Įėjimas su kvietimais! Juos bus galima pasiimti Šiaulių kultūros centro kasoje nuo kovo 1 d. 10 val.! Kasos darbo laikas: darbo dienomis 10–18 val., savaitgaliais kasa dirba, jei yra renginių.

 

Renginio metu privaloma dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną. Būtina laikytis visų saugumo reikalavimų, kuriuos nurodo Lietuvos Respublikos Vyriausybė.

 

Daugiau informacijos: www.saule.lt ir Šiaulių pučiamųjų orkestro feisbuko paskyroje.

Organizatorius Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“.

Koncertą finansuoja Šiaulių miesto savivaldybė.

Informaciniai partneriai: „Etaplius“, „Miesto naujienos“.

___________________________________________________________________________

Asta Krikščiūnaitė

Vienos ryškiausių šiandienos dainininkių Astos Krikščiūnaitės kūrybinę biografiją puošia prestižiniai tarptautiniai festivaliai, pagrindiniai vaidmenys Lietuvos, Estijos, Lenkijos, Suomijos operos teatruose, įrašytos kompaktinės plokštelės, Lietuvos, Estijos, Lenkijos valstybių garbės apdovanojimai. „Už plataus Lietuvos ir pasaulio muzikos repertuaro intelektualų ir įtaigų įprasminimą, už išskirtinę vokalo kultūrą“ 2011 metais dainininkė įvertinta Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.

 

Geriausiai muzikos visuomenė A. Krikščiūnaitę pažįsta kaip talentingą kamerinės ir stambių žanrų simfoninės-oratorinės muzikos atlikėją, dainavusią diriguojant tokioms pasaulinės šlovės asmenybėms kaip šviesaus atminimo lordas Yehudi Menuhinas, Mstislavas Rostropovičius. Solistė daug metų reiškiasi įvairiuose muzikinio gyvenimo baruose nuo scenos iki koncertų organizavimo veiklos.

 

Monika Junkarytė

Monika Junkarytė yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bakalauro ketvirto kurso studentė. Dainavimo meno mokosi prof. Astos Krikščiūnaitės klasėje. Ji yra daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė: „Kaunas Sonorum“, tarptautinio dainininkų konkurso Minske (Baltarusija) ir kt.

 

Gabrielė Lileikaitė

Gabrielė Lileikaitė – jaunosios kartos operos solistė. Mokėsi Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje bei Vilniaus muzikos mokykloje „Lyra“. Baigė fortepijono specialybę. Nuo 2015 m. klasikinio dainavimo meno mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Astos Krikščiūnaitės klasėje. Solistę su muzika supažindino jos mama – garsi Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro solistė Laima Jonutytė, kuri dainavimo subtilybėmis su jaunąja dainininke dalinasi iki šiol.

 

Solistė debiutavo Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje 2014 m. Grizetės vaidmenyje F. Leharo operetėje „Linksmoji našlė“ (dir. Julius Geniušas). Taip pat 2021 m. LNOBT atliko tris skirtingus vaidmenis operoje „Alisa stebuklų šalyje“. 2016 m. kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (dir. Gintaras Rinkevičius) ir Vilniaus miesto opera pasirodė Dalios Ibelhauptaitės režisuotoje Dž. Verdžio operoje „Trubadūras“, 2018 m. operoje „Visos jos tokios“, 2019 m. „Pikų dama“.

Koncertuoja kartu su valstybiniu pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitas“ (dir. Ugnius Vaiginis), Šv. Kristoforo kameriniu orkestru (dir. Modestas Barkauskas). Yra koncertavusi kartu su pianistais: Justu Čeponiu, Svaja Skučiene, Milda Umbrasevičiūte, Marco Borroni, vargonininke Renata Marcinkute – Lesieur ir kt.

 

Gabija Kušleikaitė

Gabija Kušleikaitė gimė Šiauliuose. Ji yra įvairių konkursų laimėtoja, 3 kartus tapo Dainų dainelės laureate. Vienoje scenoje stovėjo ir atliko kūrinius su Merūnu Vitulskiu bei Vaida Genyte. Šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, magistrantūros antrame kurse. Dainavimo technikos mokosi pas prof. Astą Krikščiūnaitę.

 

Vaidas Bartušas

Jau vienuoliką metų užsiima profesionalia dainavimo scenine praktika. Projektuose pasirodo kaip solo, ansamblio ar choro dainininkas. Inicijuoja ir prodiusuoja profesionalios muzikos projektus. Taip pat kuria muziką. Šiais metais atlikėjas ruošiasi išleisti pirmajį kūrybinį albumą „Tylios pievos“. Įgūdžius lavina kartu su prof. Asta Krikščiūnaite.

 

Yra dainavęs: Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre, Baltijos operos kameriniame teatre, Valstybiniame chore „Vilnius“, Vilniaus savivaldybės chore „Jauna muzika“, Lietuvos Nacionalinėje filharmonijoje ir daugybėje profesionalios muzikos projektų.