Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Fotoparodos „Pažadink močiutės suknelę“ atidarymo renginys

Parodos

UAB „60 plius“ kartu su partneriu asociacija „Lietuvos socialinių inovacijų klasteris“ organizuoja socialinę tvarumo ir kartų bendravimo iniciatyvą „Pažadink močiutės suknelę“ ir kviečia visus į fotoparodos atidarymo renginį Šiauliuose, rugpjūčio 4 d. 17.00 val. PC Šiaulių Akropolis.

Iniciatyva, pradėta įgyvendinti 2022 m. birželio mėn., susilaukė daug organizacijų, bendruomenių ir LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos dėmesio. Apie ją – rašyta ir kalbėta žiniasklaidoje. Prisegu žiniasklaidos monitoringo sąrašą.

Apie iniciatyvą:

2022 m. vasaros pradžioje Lietuvos moteris ir merginas pakvietėme dalyvauti socialinėje iniciatyvoje – „Pažadink močiutės suknelę“. 50 moterų atsiuntė močiučių suknelių ar kitų drabužių, kuriuos pačios dėvi, nuotraukas bei užrašė istorijas apie močiučių ar prosenelių gyvenimo tarpsnius bei drabužio atsiradimo istoriją. Idėją palaikė ir 8-ias unikaliausias bei socialiai jautriausias istorijas išrinko visuomeniškos ir iniciatyvios moterys: Beata Nicholson, Nomeda Marčėnaitė, Vida Greičiuvienė, „Senjorų pasaulio“ įkūrėja.

Įžvelgdama kuriamą socialinę pridėtinę vertę, iniciatyvą ėmėsi globoti LR Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 8-ios iniciatyvos dalyvės pasipuošė išsaugotais savo močiučių ar prosenelių drabužiais ir su dideliu pasididžiavimu bei pagarba išsaugotam rūbui atsistojo prieš fotokamerą. Nuo liepos 7 d. pradėjome fotoparodų turą po Lietuvą. Kiekviena paroda atidaroma nemokamu renginiu vietos bendruomenei ir miestų svečiams. Liepos 7 d. renginys įvyko Vilniuje (dalyvavo 40 žmonių), liepos 21 d. – Klaipėdoje (dalyvavo 30 žmonių), rugpjūčio 4 d. įvyks fotoparodos atidarymo renginys Šiauliuose, PC Akropolis.

Kiti renginiai numatomi Kaune, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje ir Ukmergėje. Atidarymo renginiuose pasakojame anūkių užrašytas močiučių ir jų suknelių istorijas, su svečiais diskutuojame apie tvarumą bei daiktų tausojimą ir kalbame apie bendravimo ir ryšių tarp kartų palaikymo svarbą. Renginiai yra nemokami. Kadangi rekomenduojamas aprangos kodas renginiui – močiutės suknelė / aksesuaras / kitas močiutės ar prosenelės drabužis – tokiu būdu skatiname į iniciatyvą įsitraukti vis daugiau žmonių ir susimąstyti apie socialinę ir kultūrinę išsaugotų šeimos daiktų ir drabužių vertę. Siekiame su iniciatyvos fotoparoda aplankyti dar daugiau Lietuvos regionų miestų ir miestelių bendruomenių.

UAB „60 plius“ vykdo projektus, skirtus brandaus amžiaus žmonių kultūriniam ir socialiniam gyvenimui paįvairinti bei skatinti gražias bendravimo tarp kartų tradicijas ir pavyzdžius: FB Nemokamas Žurnalas Senjorams, internetinis ir spausdintas žurnalas 60+, brandaus amžiaus fotomodelių agentūra Powerage‘ncy, 2020 m. ir 2021 m. vykę Metų senjoro rinkimai, 2022 m. pavasario projektas „60+ kine“.