Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

FOTOGRAFIJOS RAKURSAI. Agnės Narušytės paskaita „Fotografinio momento transformacijos: tarp disciplinų“

Kiti renginiai

Paskaitoje bus kalbama apie fotografijos santykį ir jungimąsi su kitais menais: tapyba, kinu, teatru, performansu. Svarstoma, kaip tokia simbiozė keičia fotografijos ontologiją. Ar neprarandamas fotografijos buvimo praeityje tikrumas? Kokios naujos semiotinės konstrukcijos sukuriamos? Analizuojamas skaitmeninės fotografijos nutolimas nuo tikrovės ir supanašėjimas su garsininėmis struktūromis.

Agnė Narušytė. Menotyrininkė, fotografijos ir dailės kritikė, parodų kuratorė, profesorė, knygų apie fotografiją ir šiuolaikinį meną autorė. Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė. Monografijų „Nuobodulio estetika Lietuvos fotografijoje“, „Camera obscura. Lietuvos fotografijos istorija“ (bendraautorė Margarita Matulytė),  „Chronometrai. Įsivaizduoti laiką, arba chronopolitika, heterochronija ir greitėjančio pasaulio patirtys Lietuvos mene“ autorė, straipsnių rinktinių  „Menas kaip socialinis diskursas“, „Post Ars partitūra“  sudarytoja. Gausybės menotyrinių straipsnių kultūros leidiniuose autorė.

Agnės Narušytės paskaita „Fotografinio momento transformacijos: tarp disciplinų“ yra viešų paskaitų ciklo „Fotografijos rakursai“, vyksiančio Fotografijos muziejuje 2022 m. rugsėjo 29 d. – spalio 20 d., dalis.

Plačiau: https://i.fotomuziejus.lt/SsiVf 

Nuotraukoje – Agnė Narušytė, fot. Gedmantas Kropis.