Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

EKSKURSIJA „PAVASARIO ŽYGIS BUBIUOSE“

Ekskursijos

Šokam į žygio batus ir varom į Bubius‼
Apie 11 km. iki Tilžės ir Dubysos santakos ir atgal.

Aplankysim Dubysos ir Ventos kanalo Žiemos uostą ir Dubysos apeinamąjį kanalą, nes kiek buvo jie garsūs, tiek dabar užmiršti. Užsuksim į tarpukario gegužinių vietą, kur šalia auga gražuolės perkaso pušys ir rikiuojasi alėjon grafų Zubovų sodinti ąžuolai. Apkabinsim Bubių tuopas, nes jos aukščiausios ir storiausios ant Lietuvos. Užmesim akį į Bubių dvaro palivarko statinius, nors ne kažkas jų beliko. Keliausim į Dzidų dvarą – išvysim galingų medžių alėją, ji nuostabi visais metų laikais‼ Aplankysim Dzidų dvaro kapines, nes jos užmirštos ir apleistos pasislėpė tarp krūmynų. Prieisim Tilžės upelio brastą, kuri kirsdama keliuką įsilieja į Dubysą. Grįšim į starto vietą pro Mirskiškės dvaro malūną, buvusį antyną ir Paraudžių mišką.

Šiaurietiško ėjimo instruktorė, gidė Audronė Grosienė lauks Bubių automobilių stovėjimo aikštelėje netoli buvusio restorano „Baltas miškas“, Ievų g. 4, Bubiai 80212.

Trukmė apie 3,5 val.
Bilieto kaina 7 Eur
Bilietą galima įsigyti paspaudus ant nuorodos
https://www.visitsiauliai.lt/?module=catalog_v2...

Maršrutas žiedinis, nesudėtingas, tinkantis mokyklinio amžiaus vaikams.

Draugiški augintiniai laukiami su pavadėliais.

Atvykimą į starto vietą dalyviai organizuojasi patys.

Žygio metu bus 15 min. pertraukėlė, turėkite vandens, arbatos, užkanduką. Laukų keliukai pažliugę, avėkite tinkamą avalynę. Pasirūpinkite apsauga nuo lietaus, jei reikėtų