Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Edukacinis-socialinis projektas „Klimato muziejus“

Kiti renginiai

Liepos 5 d. 13 val. automobilių stovėjimo aikštelėje prie Prūdelio tvenkinio vyks Klimato muziejaus atidarymas ir pristatymas Šiauliuose.

Edukacinis-socialinis projektas „Klimato muziejus“ skirtas šviesti žmones apie tvarumą ir skatinti priimti aplinkai bei klimatui draugiškesnius sprendimus bei priminti, kad visi esame vienodai atsakingi už mūsų planetos ateitį.

Koks jausmas būti 50 °C karštyje? Ar ūkininkystė persikels į kosmosą? Klaipėda po vandeniu – niūri prognozė ar neišvengiama ateitis?

Į šiuos ir panašius klausimus atsako vienintelis toks Baltijos šalyse – mobilus Klimato muziejus. Įrengtas keturiuose spalvinguose jūriniuose konteineriuose, muziejus keliaus per 16 Lietuvos miestų.

Šiauliečiai kviečiami registruotis į nemokamas, interaktyvias ekskursijas, kuriose lankytojai galės pamatyti, paliesti ir suprasti klimato kaitą.

Muziejus pristatys 4 pagrindines temas: klimato kaitos priežastis bei padarinius, pagrindinius ES Žaliojo kurso punktus Baltijos šalyse, gamtos svarbą šiuolaikinio žmogaus gyvenime bei tvarius pokyčius, kuriuos lengvai galime atlikti kasdien.

Registruotis nemokamai ekskursijai galima dviem būdais: pavieniams asmenims, šeimoms bei draugų grupelėmis, arba komandoje – su klasiokais ar bendradarbiais.

Projektas yra Europos klimato iniciatyvos dalis, kurį koordinuoja asociacija „Aktyvus jaunimas“ drauge su partneriais „Latvijas Dabas Fund“.

Muziejaus darbo laikas:
Antradienį–ketvirtadienį nuo 10.00 iki 18.30
Penktadienį nuo 10.00 iki 19.00
Savaitgalį nuo 11.30 iki 19.30

Daugiau informacijos ir registracija nemokamam muziejaus lankymui: https://klimatomuziejus.lt/