Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Edukacija „Fotograma – šešėlinio vaizdo drama“

Edukacijos

Fotografijos muziejus, kaip ir kiti Šiaulių „Aušros“ muziejaus padaliniai, jungiasi prie Šiaulių turizmo informacijos centro organizuojamos iniciatyvos „Geras sekmadienis Šiauliuose“.

2023 m. vasario 12 d., sekmadienį, 14.00 val. ir 15.00 val. kviečiame edukacijoje „Fotograma – šešėlinio vaizdo drama“ išbandyti fotografavimą be fotokameros! Užsiėmimas suprantamas ir įdomus tiek mažiesiems, priešmokyklinio amžiaus vaikams, tiek ir vyresniems, suaugusiems.

Dalyvių skaičius: nuo 5 iki 30.
Vieta: Fotografijos muziejus (Vilniaus g. 140, Šiauliai).
Kaina – 3 Eur (asmeniui).

Būtina išankstinė REGISTRACIJA telefonu (841) 52 43 93 arba internetu – https://i.fotomuziejus.lt/dndsq

Jeigu Jus kas nors pakviestų fotografuoti be fotokameros, ką pagalvotumėte? Sutiktumėte? O gal pamanytumėte, kad tai neįmanoma? Mes jus kviečiame įsitikinti, kad tai labai realu, nenuspėjama ir įdomu!
Užsiėmimo metu tamsioje laboratorijoje, apšviestoje raudona šviesa, gaminsime fotogramas. Tai šešėlinis daikto vaizdas jautriame fotopopieriuje, gautas be fotokameros. Kūryba prasidės nuo tos akimirkos, kai Jūs iš gausybės laboratorijoje esančių daiktų pradėsite dėlioti savas kompozicijas ant šviesai jautraus popieriaus. Tuomet Jūsų kūrinys bus apšviečiamas kryptine šviesa ir vėliau ryškinamas specialiomis cheminėmis priemonėmis.
Plačiau apie edukaciją: https://i.fotomuziejus.lt/ThFcl