Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

DIDIEJI ŠIAULIAI

Spektakliai

Spektaklis su gidu „Didieji Šiauliai“ – tai birželio mėnesį vykusio scenos menų festivalio TEATRODROMAS premjera. Sulaukusi didžiulio susidomėjimo, miestui švenčiant gimtadienį, spektaklis atgims dar kartą! 

Akistata su savimi keliaujant po miestą, jo istoriją ir skirtingus laikmečius.

Režisieriai – Inga Jarkova-Bučienė, Aidas Matutis
Tekstas – Rimantas Kmita
Gidas – Donatas Jokūbaitis (Rūstus gids)

TRUKMĖ: 2 val.

SUSITIKIMO VIETA: prie skulptūros „Aušra“ (Aušros al.)

Trokštame būti DIDELI, norime gyventi DIDELIAME mieste, ilgimės DIDELIŲ idėjų. DIDŽIŲJŲ ŠIAULIŲ mitas persekioja miestą jau daugelį šimtmečių. Dėl to visais laikais būta bandymų „didinti“ Šiaulius. Apie tai ir daugelį kitų mažai girdėtų faktų, istorijų, asmenybių suksis DIDŽIŲJŲ ŠIAULIŲ pasakojimas. Galbūt saviironiškas žvilgsnis padės išblaškyti iš praeities mus vis dar persekiojančius DIDYBĖS fantomus?

Specialiai šiam festivaliui sukurti DIDIEJI ŠIAULIAI yra sunkiai nusakomo žanro kūrinys. Tai nėra „tikras“ spektaklis ar tradicinė gido vedama ekskursija. Paprastai ekskursijose sužinome apie praeitį, o teatre susitinkame su pačiais savimi. Šio kūrinio autoriai sujungė abu elementus, tad klausimų, iš kur mes ir kas mes, išvengti nepavyks. DIDIEJI ŠIAULIAI kviečia į kelionę per laikmečius ir miesto istoriją tam, kad geriau suprastumėm patys save.

Pagrindiniai šio spektaklio su gidu sumanytojai ir autoriai – rašytojas Rimantas Kmita ir profesionalus gidas Donatas Jokūbaitis – širdyje tebėra šiauliečiai, kuriems rūpi miesto istorija ir dabartis. Jie kviečia drauge patyrinėti DIDŽIŲJŲ ŠIAULIŲ fenomeną, ieškoti miesto klestėjimo požymių ir potencialo šiandien. Pasivaikščiojimo-spektaklio metu atgis Šiaulių istorinės asmenybės, kurias įkūnys Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai. Tad DIDIEJI ŠIAULIAI – tai ir spektaklis, ir pasivaikščiojimas su gidu. Tai tikri faktai ir fantazijos, tikrovė ir fikcijos, kuriose susijungia praeitis ir dabartis į vientisą pasaulio, miesto ir savęs suvokimo patirtį.

Premjera 2023 m. birželio 15 d.