Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Bitei Vilimaitei skirtas vakaras

Kiti renginiai

Lapkričio 15 d., antradienį, 17.30 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Didžiojoje skaitykloje vyks literatūros vakaras rašytojai, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatei Bitei Vilimaitei (1943–2014) atminti ir knygos „Rudens veidas. Juodos dienos. Pelkių drugiai“ sutiktuvės.

—————————–

Bitė Vilimaitė: Avižieniai–Šiauliai

Lazdijai – 14-os knygų autorės, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos, Žemaitės, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės ir Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto premijų laureatės Bitės Vilimaitės gimtasis miestas. Į savą kraštą gyventi, kaip sakė pati rašytoja, sugrįžo 2010-ųjų pavasarį. Jos pasirinktame ramiame nuošaliame Avižienių kaime iki lemtingos 2014 m. spalio 11-osios prabėgo puspenktų metų.

Avižieniuose liko rašytojos valandų valandomis trukusius kūrybinius apmąstymus įamžinantis suoliukas po beržais. O bute ant darbo stalo – pjesių „Rudens veidas“, „Juodos dienos“ ir nebaigto romano „Pelkių drugiai“ rankraščiai. Šie kūriniai pas skaitytojus palydimi su dabar pasitinkama knyga, kuri išleista Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos rūpesčiu ir bendradarbiaujant su Komunikacijos centru „Kalba. Knyga. Kūryba“.

O kas Bitę Vilimaitę sieja su Šiauliais iki šio – lapkričio 15-osios – vakaro tebus šiokia tokia paslaptis. Ją atskleisime susirinkę visi kartu. Būkime tos gražios akimirkos liudininkais!

Lionė Lapinskienė

——————————–

Renginyje dalyvaus:

  • Šiaulių dramos teatro aktoriai Vladas Baranauskas ir Juozas Bindokas;
  • prof. dr. Džiuljeta Maskuliūnienė, žurnalo Rubinaitis vyriausioji redaktorė;
  • rašytojos Bitės Vilimaitės sūnėnas dr. Darius Vilimas;
  • Lionė Lapinskienė, knygos sudarytoja, redaktorė ir leidėja, Komunikacijos centro „Kalba. Knyga. Kūryba“ vadovė;
  • Asta Mickevičienė, projekto vadovė, Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja;
  • Vaiva Malinauskienė, Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė;
  • dailininkė Lolita Braza, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos edukatorė.

Renginį moderuos Daiva Povilanskienė, Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Seiliūnų padalinio vyresn. bibliotekininkė.

 

Renginių metu fotografuojama ir filmuojama. Nepageidaujant būti fotografuojamiems ir (arba) filmuojamiems arba nesutinkant su nuotraukų ir (arba) vaizdo medžiagos viešinimu, prašome apie tai informuoti fotografą.