Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Andriaus Blaževičiaus filmo „Bėgikė“ peržiūra ir diskusija

Kinas

Balandžio 25 d., pirmadienį, 17.30 val. bibliotekos Konferencijų salėje vyks filmų ir diskusijų ciklas „DUK“. Renginio metu Jūsų laukia filmo „Bėgikė“ (2021) peržiūra ir diskusija su šio filmo režisieriumi Andriumi Blaževičiumi bei gydytoju psichoterapeutu Dainiumi Jakučioniu.

„Bėgikė“ – tai trilerį primenanti meilės drama, kurios pagrindinė aktorė Žygimantė Elena Jakštaitė už vaidmenį įvertinta prestižiniu „Shooting Stars 2021“ apdovanojimu. Filmo herojė Marija nubunda namie su prakirsta lūpa, jos ranka nutirpusi. Kas nutiko? Kažkur dingęs ir jos vaikinas Vytas, jo „Facebook“ profilyje – jokių naujų įrašų. Tai jau nebe pirmas kartas, kai Marija atsiduria tokioje situacijoje, ir tai vėl gali blogai baigtis, tad ji privalo kuo greičiau rasti Vytą. Ji leidžiasi bėgti ir prasideda parą – nuo ryto iki ryto – trunkanti žadą gniaužianti Marijos laisvės ir pasiaukojimo drama. Apsišarvavusi meile ir kantrybe, ji blaškosi po miestą, sekdama pabiromis užuominomis, kur yra Vytas. O aplink verda gyvenimas – pro šalį grėsmingai žygiuoja kareiviai, troleibusuose ir vakarėliuose vyksta savi reikalai, o mama klausinėja „ką šiandien valgei?“.

A. Blaževičius: „Filmas kalba apie meilę ir laisvę. Turint omenyje vis dažniau atsirandančias grėsmes – agresyvų Rusijos požiūrį, pabėgėlių krizę, augantį radikalių dešiniųjų populiarumą ir t. t. – filmas apie laisvę yra kaip niekad aktualus.“

 

Renginys NEMOKAMAS.
Filmas N-16.
Renginys yra Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės programos dalis.

 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.
Organizatorė – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.