Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Akordeonisto iš Italijos Massimiliano Pitocco solo koncertas

Koncertai

2022 m. lapkričio 11 d., penktadienį, 18 val.  Chaimo Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) vyks akordeonisto iš Italijos Massimiliano Pitocco solo koncertas, kurį žiūrovams dovanoja Lietuvos akordeonistų asociacija ir Italų kultūros institutas. Renginys yra XXV Jubiliejinio tarptautinio akordeono festivalio „Vilnius 2022“ dalis. Iėjimas nemokamas.

Massimiliano Pitocco savo muzikinį kelią pradėjo būdamas septynerių metų, maestro Alessandro Di Zio akordeono klasėje, vėliau studijas tęsė Prancūzijoje, baigė prestižinę Paryžiaus konservatoriją, kurioje mokėsi iš vieno žymiausių Prancūzijos pedagogų – Max Bonnay. 1993 m. Ile de France regioniniame konkurse laimėjo pirmąją vietą su aukso medaliu. 1994 m. su pagyrimu baigė akordeono bei kompozicijos studijas Baryje pas maestro Edgar Alandia. Vėliau savo techniką lavino semdamasis patirties iš žymiausių pasaulio akordeono atlikėjų: Friedrich Lips, Vladimir Zubitsky, Jacques Mornet, Mogens Ellegaard.
 

Tai – daugelio tarptautinių akordeonininkų konkursų nugalėtojas, tarp jų – dvi pirmosios vietos Tarptautiniame akordeonininkų konkurse „Castelfidardo“ (1986 ir 1988 m.), antroji vieta Šveicarijoje vykusioje „Pasaulio taurėje“ (1989 m.).

Atlikėjas yra dažnas svečias įvairiose su akordeonu susijusiose konferencijose ir seminaruose, taip pat tarptautinių konkursų vertinimo komisijos narys.

Massimiliano Pitocco yra koncertavęs Miuncheno, Frankfurto, Amsterdamo, Briuselio, Hamburgo, Lisabonos, Belgrado, Stokholmo, Vienos, Paryžiaus, Liono, Liuksemburgo, Budapešto, Berlyno „Konzerthaus“, Ciuricho „Tonhalle“, Liucernos, Meksiko, Sidnėjaus, Tokijo, Jokohamos, Jungtinių Arabų Emiratų, Maroko, San Paulo, Jungtinių Amerikos Valstijų bei didžiosiose Italijos teatrų salėse.
 

Jis yra ne tik puikus atlikėjas, bet ir vienas žymiausių Italijos akordeono profesorių. Maestro yra „Santa Cecilia“ konservatorijos Romoje profesorius, taip pat veda meistriškumo kursus Portogruaro festivalyje ir Peskaros muzikos akademijoje. Jo mokiniai yra visoje Europopje žymus akordeono atlikėjai, konkursų laureatai bei muzikos konservatorijų dėstytojai.

Daugelį metų atlikėjas groja ir bandoneonu, kuriuo atlieka tango, ypač A. Piazzolla muziką. 1998 m. įkūrė kvartetą „Keturi už tango“, 2000 m. „Tris Tango“, o 2006 m. – sekstetą „Viento de Tango“. 2002 m. Šveicarijoje režisavo ir atliko Astor Piazzolla-Horacio Ferrer operą „Marija Buenos Airės“, susilaukusią tiek publikos, tiek kritikų palankumo.

Jis bendradarbiauja su tokiais puikiais muzikantais ir aktoriais kaip Milva, Luis Bacalov, Ennio Morricone, Ivan Fedele, Sylvano Bussotti, Gidon Kremer, Nicola Piovani, Vinicio Capossela, Michele Placido, Sebastiano Lo Monaco,  Leopoldo Mastelloni, David Riondino, Adolfo Margiotta. Kaip akordeono atlikėjas įrašė daugybę garso takelių kino ir televizijos filmams, keletą kompaktinių plokštelių kartu su kompanijomis Dynamic, Wergo, Sculture d 'Aria, Riovoalto-Ducale, Wide, Azzurra ir MAP.

Parengta pagal organizatorių informaciją. Plačiau apie Tarptautinį akordeono festivalį „Vilnius 2022“ skaitykite čia>>