Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

2021-AISIAIS KELIAUTI KVIES „SAULĖS KELIO“ PROJEKTAS

Keliauti galima įvairiai – savarankiškai ieškant norimų aplankyti vietų, užsakant gidą arba vadovaujantis jau parengtais maršrutais. Jau visai netrukus galėsite keliauti naujais maršrutais, kurie bus parengti įgyvendinant projektą „Saulės kelias“.

Šiaulių turizmo informacijos centras, kartu su partneriais iš Jelgavos miesto savivaldybės ir Joniškio turizmo ir verslo informacijos centro, 2020 m. vasarą pradėjo 2 metus truksiantį 2014-2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą Nr. LLI-464 „Bendro tarpvalstybinio paveldo turizmo produkto „Saulės kelias“ kūrimas“, acr. "Sun route“. „Saulės kelias” siūlys atrasti saulės objektus A8 kelyje: Šiauliai-Joniškis-Jelgava.

„Saulės kelias“ – vienas bendras kelias, jungiantis Jelgavą, Joniškį ir Šiaulius, kuris susies skirtingus turizmo objektus, vietas ir lankytinus objektus, turinčius bendrą saulės temą, kaip vieną bendrą Šiaulių ir Žiemgalos regionų turizmo pasiūlymą. Keliautojai Saulės žemes galės pažinti išbandydami net 4 „Saulės kelio“ maršrutus, skirtus žiemai, pavasariui, vasarai ir rudeniui. Taip skatinamos kelionės ištisus metus ir didinamos kelionių galimybes ne tik vasarą. Interaktyvūs vaizdo įrašai, 3D vaizdo sprendimai leis turistams patirti kultūros paveldo dvasią per papildytą realybę ir pritraukti turistus net ir esant blogam orui. QR kodai bus naudojami tam, kad turistai savo išmaniaisiais telefonais galėtų lengviau pasiekti informaciją apie „Saulės kelio“ objektus.

Įgyvendinant suplanuotas projekto veiklas Šiaulių mieste iškils trys informaciniai terminalai, kuriuos turistai ras prie autobusų ir geležinkelio stočių bei atnaujintoje Prisikėlimo aikštėje miesto centre. Čia bus pastatytas ir liečiamas žemėlapis su visais Saulės objektais pritaikytas regos negalią turintiems asmenims. Joniškio bei Jelgavos miestų aplinka taip pat bus papildyta naujais stendais bei informaciniais ženklais.

Planuojama, kad pirmieji dideli projekto renginiai bus Pavasario saulėgrįžos festivalis Joniškyje ir Rudens saulėgrįžos festivalis Šiauliuose, kurie įvyks 2021 m.

Naujojo projekto tikslas – padidinti lankytojų ir nakvynių skaičių programos teritorijoje, plėtojant bendrą turizmo pasiūlymą „Saulės kelias“, kuris apima visus su saule susijusius kultūros ir gamtos paveldo objektus, esančius Šiaulių, Joniškio bei Jelgavos miestuose ir rajonuose.

Bendras projekto biudžetas siekia 840 290, 86 EUR, įskaitant 714 247, 22 EUR (85%) Europos regioninės plėtros fondo lėšas.

Šis pranešimas parengtas naudojant Europos sąjungos finansinę paramą. Už šio pranešimo turinį atsako Šiaulių turizmo informacijos centras. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Daugiau informacijos apie projektą: https://latlit.eu/development-of-the-joint-cross-border-heritage-tourism-product-sun-route/

Atsiliepimai

Komentuoti