Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

2023 M. VASAROS TURISTINĖS NAUJIENOS ŠIAULIUOSE

Vos tik saulė stipriau prašvito, pakilo noras keliauti, atrasti, pamatyti, ką naujo turi kiekvienas miestas. O kas naujo Šiauliuose? Gal po žiemos atsirado įdomybių, dėl kurių tikrai verta kurti kelionės planus? Šiaulių turizmo informacijos centro atstovai sako – taip, tik pažiūrėkit!

 

  1. Ilga kelionė į Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros bokštą. Kol kas dar niekas nesuskaičiavo, kiek laiptelių yra iki pat bokšto viršaus. Gal jūs būsite tie, kurie suskaičiuos? Iš bokšto atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į Šiaulius: keliai, namai, ežerai ir bokštai. Tiesa, ekskursijos į bokštą galimos tik su gidu. Išsamesnė informacija: datos, kainos ir pan. – Šiaulių TIC interneto svetainėje ir feisbuko paskyroje.

  1. Kiek per metus suvalgote šokolado? Kokį renkatės? Kartųjį, su riešutais ar saldinate gyvenimą baltuoju šokoladu? Šiauliuose veikiantis „Rūtos“ šokolado muziejus kviečia šeimas ir draugus į šokolado dirbtuves – pabūti šokolado meistrais, prisigaminti savo skonio saldainių. Muziejaus darbuotojai garantuoja geras emocijas ir kalnus šokolado (visai kaip eilėraštyje). Naujausia informacija apie renkamas grupes – muziejaus interneto svetainėje.

  1. Kviečiame aplankyti naujai įrengtą ekspoziciją, skirtą šiauliečio dailininko Gerardo Bagdonavičiaus atminimui. Ekspozicija atidaryta unikaliuose dailininko namuose. Ekspozicijos idėja – muziejinėmis priemonėmis perteikti dailininko asmenybės įvairiapusiškumą, daugiašakę jo kūrybą, pomėgius. Kaip gyveno menininkas, kokį palikimą paliko miestui ir kultūrai. Jo gausi ekslibrisų galerija tikrai įspūdinga.

     
  2. Kas atvyksta į Šiaulius sako, kad čia galima visą dieną edukuotis ir valgyti, na, degustuoti. Seniausia miesto vaistinė „Valerijonas“ šiemet vėl pradeda kviesti šeštadieniais išmokti kažko naujo: pasigaminti sveikų saldumynų, išmokti atskirti kokybiškus aliejus ir... dar viso ko. Sekite informaciją arbatinės feisbuko paskyroje.

5. Jūs jau turbūt girdėjote apie mamadienius, šeimadienius ir laisvadienius, o Šiauliai kviečia į „Gerus sekmadienius!“ Tos dienos programoje – žaidimai, spektakliai, edukacijos ir kitos atrakcijos. Išsamiau apie kiekvieno „Gero sekmadienio“ renginius skaitykite čia.

6. 100 metų – daug ar mažai? Šiaulių „Aušros“ muziejus šiemet mini savo veiklos 100-metį ir kviečia atrasti muziejines vertybes iš naujo. Po rekonstrukcijos duris atvėrė vienas seniausių muziejaus padalinių Šiaulių istorijos muziejus, didžiulę senųjų fotoaparatų ekspoziciją ruošia Fotografijos muziejus, Ch. Frenkelio viloje, Venclauskių namuose – išskirtinės parodos. O gal norite pasiklausyti senovinio radijo ar pažiūrėti, kas sudaro televizorių – aplankykite Radijo ir televizijos muziejų bulvare. Dar daugiau naujienų iš muziejaus gyvenimo ieškokite čia.

7. Šiaulių turizmo informacijos centras pristato naujausią leidinį  kuriame galima rasti dviračių maršrutus. Informatyvus leidinys dalijamas nemokamai, popierinę versija yra TIC būstinėje, elektroninė – interneto svetainėje visitsiauliai.ltJei neturite savo dviračio, o gal net nepagalvojote jo pasiimti į kelionę – naujut naujutėliai Šiauliuose pagaminti dviračiai už simbolinę kainą bus išnuomoti TIC‘e.

8. Vasara – renginių metas. Po ilgos pertraukos miestą nuspalvins tarptautinis festivalis „Saulės žiedas“, Ch. Frenkelio vilos parke vėl vyks vasaros muzikos festivalis. Ir tai dar ne visi renginiai, kurie tikrai sulauks nemažai susidomėjimo. Daugiau informacijos apie renginius – https://www.visitsiauliai.lt/renginiai/

.

Atsiliepimai

Komentuoti